söndag 24 november 2013

Recension: Änglarnas hemligheterÄnglarnas hemligheter
Författare: Prinsessan Märtha Louise
Författare: Elisabeth Nordeng
Översättare:Birgitta Karlström
Förlag: Ica Bokförlag
Språk: Svenska
Utgiven: 2013-11 
ISBN10: 9187505029 ISBN13:9789187505027

Den norska prinsessans Märtha Louise driver ett företag där hon tillsammans med Elisabeth Nordeng lär människor att få kontakt med änglar. 2009 gav de ut boken Möt din skyddsängel, som berättar om en inre resa för att upptäcka sin sanna kommunikation med hjärta, kropp, auran, jorden, universum ...

De två verkar vara helt övertygade om att de har kontakt med änglar, inte bara en skyddsängel utan en mängd olika änglar som på massor av sätt hjälper dem i deras vardagsliv. Nu har de gett ut en uppföljare till den första boken. Uppföljaren, Änglarnas hemligheter, gavs ut på svenska nu i november 2013.  Den har undertiteln "Änglars natur, språk och hur du öppnar dig för dem".

De skriver om syftet med boken:
I den här boken avslöjar vi hemligheter om änglarna som kan göra det lättare för dig att möta dem som de är. Änglarna vill ge sig till känna, men då är det viktigt att du vet hur de fungerar och hur de tar kontakt med dig. Det finns många sätt för änglarna att kommunicera med oss. Här visar vi hur du kan upptäcka tecken från dem och få svar, och hur du kan bli medveten om den direktkontakt som är unik för dig och som du, bara du, kan ha med änglarna.

Nja, hemligheter? Jag tycker inte det de berättar om änglarna är särskilt hemligt. Det är rätt logiska saker som att änglar alltid befinner sig i nuet, de är inte bundna av tid och rum, allt är nu för dem, både det förflutna och framtiden. Ganska logiskt, om änglar är guds utsända är de förstås som Gud, som det stora absoluta varat, som livsgnistan och evigheten.

Finns änglar? I Bibeln i olika religioner har möten mellan människor och änglar beskrivits många gånger. I boken citeras Thomas av Aquino:
Vi är som barn som behöver mästare som upplyser oss och leder oss rätt. Gud har sörjt för detta genom att utse änglarna till våra lärare och vägledare.

Den som tror att bara det som vi kan se och ta på finns, att bara det materialistiska fysiska finns har nog missat mycket i livet och idag vet till och med vetenskapen mer än så. Jag citerar ur boken:
I den här boken har vi valt att dela in världen i en fysisk del och en energidel. Det är för att göra det påtagliga och det icke påtagliga - men ändå verkliga - mer begripligt och tydligt. Enligt kvantfysiken finns ingenting annat än energi.

Allt är energi som snurrar, fast med olika frekvens. Vi kan bara uppfatta det som har våra lägre frekvenser. Änglar finns på högre frekvenser, men vi kan öppna oss för dem och ha kommunikation med dem. Så tolkar jag boken och de två författarna.

Ibland kan jag tycka att boken är lite väl flummig. De två författarna namnger och berättar om flera olika änglar som finns runt dem och följer dem och kommunicerar med dem dagligen. För mig kan det vara lite väl mycket. Speciellt som de lovar att vi kan vända det mörka och tunga till något positivt med hjälp av änglarna. Jag tror inte det finns några mirakelmetoder så vi kan slippa smärtan i livet. Det är som Livets ord som predikar att om du tror tillräckligt mycket på Jesus blir du både vacker, rik och framgångsrik. Men vad händer när man blir gammal, skröplig och ful eller om man inte är välbärgad? Är man mindre kristen då? Jag är alltid skeptisk när någon, oavsett religion, talar om att deras väg ska ge total lycka.

Jag vill dock inte sitta och avgöra vad andra människor upplever. Prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng upplever säkert vad de berättar om. De har båda haft kontakt med änglar sedan de var små. En sak som slår mig är hur de beskriver sin kontakt med änglarna. Det påminner starkt om vad en del kristna berättar om sin dagliga kontakt med Jesus och hur han hjälper dem med deras dagliga liv. Det påminner om vad  spiritualister berättar om andevärlden och hur de får hjälp därifrån.

Kanske är det så att de goda krafterna kommunicerar med oss och hjälper i olika form och gestalt för att vi är mottagliga på olika sätt. Att det är samma goda kraft som vill ge oss stöd genom livet.


Text: Hope
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar