torsdag 5 december 2013

KÄND HJÄRNKIRURG HÄVDAR ATT HAN HAR BEVIS FÖR ATT LIVET EFTER DÖDEN EXISTERAR

Dr Eben Alexander, 54, pryder omslaget och är intervjuad i senaste numret av tidningen Newsweek. Hela USA talar om den kände hjärnkirurgen som nu går ut i en ny bok med sin fantastiska berättelse om starka bevis för liv efter döden.

Bakgrunden är att han 2008 drabbades av akut hjärnhinneinflammation och föll i djup koma i sju dagar då hjärnan helt stängdes av. Under koman upplevde han livet efter döden. Han berättar om andevarelser, en ljus och kärleksfull värld och andliga budskap.

Fenomen med nära-döden-upplevelser är välkända och tusentals människor påstår sig ha upplevt fenomenet i gränslandet till döden. Skeptiker menar att det är fysiologiska processer i en döende hjärna som framkallar upplevelserna. Dr Eben Alexander menar nu att eftersom hans hjärna var totalt avstängd och i princip död så faller argumentet med hjärnprocesser bort.

Dr Eben Alexander är en välrenommerad neurokirurg som bland annat har undervisat på Harward i över tjugofem år. Före den omvälvande händelsen hade han en strikt vetenskaplig livsåskådning. Nu menar han att bevisen för ett liv efter döden är så starka så att han helt måste omvärdera sitt liv och sitt förhållningssätt till de stora livsfrågorna. Han menar att han nu kommer att ägna resten av sitt liv till att utforska livet, döden och vad som händer efter dödsögonblicket.

/GloryInga kommentarer:

Skicka en kommentar