måndag 30 december 2013

Filmad ectoplasma - bevis på andevärlden eller lek med farliga makter?

Fysiskt mediumskap betyder att de som är med på seansen eller sittningen får se fysiska tecken på andars närvaro. Det brukar förklaras med att mediet kan bilda ett ämne som heter ectoplasma och som kan visa andar.

I Schweiz filmade en dokumentärfilmare ett medium som fick fram ectoplasma.

En hel del mediala människor är dock skeptiska. De menar att vad ett medium ska göra är bevisa att nära och kära som lämnat det här livet finns, fast i en annan slags existens. Så frågan är när ett medium får fram ectoplasma på det här sättet om det gav bevis på själens överlevnad? Kom det fram några nära och kära?

Jag har till och med hört väldigt duktiga medier säga att de som håller på med ectoplasma på det här sättet inte förstår vad de laborerar med. De vet inte vad det är för andar de får kontakt med.Videoklippet hittade jag på den här hemsidan.
Där berättar de om bakgrunden till filmklippet:
Ectoplasm 2013
The recordings shot in December 2013 in Switzerland by US-Documentary Filmer Robert Narholz of LENAFILM - at the Basle Psi Association (BPV) - show very beautifully the many characteristics and textures of 'genuine' ectoplasm produced by a known physical medium within a group session of 22 sitters. The most amazing happened during these recordings also: Spirit visitors did show clearly and unmistakenly their faces within the substance and were identified by several sitters!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar